emb
Evenementen Foto's Club/Bar informatie Links Historie

In het begin van de jaren zeventig kwam er elke woensdagavond in de Sirkel een groep mensen bijeen, waaronder ook een aantal motorrijders.
Bij deze groep ontstond al snel de gedachte een eigen motorclub op te richten, met als doel gezamenlijk toertochten te rijden en evenementen te bezoeken.

Op 1 mei 1974 was het zover: Motorclub Zoetermeer werd opgericht.

boerderijDe zaken werden serieus aangepakt, want op 19 maart 1976 werd de club de koninklijke goedkeuring verleend.
Men kwam in het begin nog steeds bijeen in de Sirkel op de woensdagavond, tussen het overige publiek. Na verloop van tijd had men om de twee weken op de zondagavond de ruimte alleen.

Al snel groeide toch de wens voor een eigen clubruimte.

In overleg met de gemeente Zoetermeer is toen naar een locatie gezocht waar de clubleden hun eigen onderkomen konden inrichten.

foto2Uiteindelijk is de keuze gevallen op een deel van de bovenverdieping van "de Boerderij" aan de Voorweg.

Hier heeft de club bijna twintig jaar haar onderkomen gehad.

Begin jaren negentig werd door ontwikkeling in de exploitatie van de Boerderij duidelijk dat de motorclub wederom een andere ruimte moest gaan zoeken.

Ook nu werd samen met de gemeente een locatie gevonden: Het Buytenpark.

bouw1In februari 1996 werd er door de leden begonnen met de bouw van een gloednieuw pand.

Hier werd direct een aantal verbeteringen mogelijk. Een eigen clubruimte op de begane grond met ruim terras en voldoende ruimte om veilig de motoren te kunnen parkeren. Deze wensen en meer zijn bij onze nieuwe locatie gerealiseerd.

bouw2In april 1996 verhuisden we naar het nieuwe, nog kale pand. Ook het hele interieur is door de clubleden zelf opgebouwd en ingericht.

Na noeste arbeid werd het clubhuis op 14 juni 1996 met een knallend feest officieel geopend. Hiermee is een nieuwe periode voor Motorclub Zoetermeer ingeluid.Met ons nieuwe clubgebouw hebben we betere mogelijkheden om voor de motorrijder allerlei evenementen te organiseren. We hebben veel meer ruimte, zodat we bijvoorbeeld tijdens een toertocht de deelnemers in stijl kunnen ontvangen. Bovendien hebben we nu de mogelijkheid om op ons terras van de zon te genieten. De nieuwbouw heeft tevens voor een opleving binnen de club gezorgd. Er worden nieuwe evenementen georganiseerd en oude worden weer in ere hersteld. Ook de baravonden zijn binnen de club niet meer weg te denken. Gezelligheid kent geen tijd, dus vele avonden worden in de vroege uurtjes besloten.

Kortom: Motorclub Zoetermeer is klaar voor de 21e eeuw!